КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2018

Інформація про стан благоустрою території району та приведення до належного санітарно-технічного стану балансових територій, після зимового періоду експлуатації

Традиційно в Оболонському районі на початку весни проводиться весняний двомісячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану району, головною метою якого є поліпшення рівня благоустрою, санітарного і технічного стану об’єктів міської інфраструктури; приведення території об’єктів благоустрою до належного санітарного стану після зимового періоду.

Після зими, зазвичай, всі районні підприємства, установи та організації беруться за весняне прибирання. Однак лише спільними зусиллями громадськості, мешканців кожного будинку, та кожного працівника ми можемо  зробити наш район ще чистішим, охайнішим, красивішим.

Київською міською державною адміністрацією в цьому році будуть відновлені весняні місячники з благоустрою, вони будуть проводитись паралельно з проектом «Чисте місто», адже прибирання й наведення порядку має тривати постійно.

Працівниками відділу контролю за благоустроєм  та екології  райдержадміністрації проводиться щоденне обстеження території району з метою виявлення порушень Правил благоустрою міста Києва, в разі виявлення  недоліків вручаються приписи та складаються протоколи про адміністративні правопорушення.

Після зимового періоду експлуатації та для підготовки об’єктів міської інфраструктури до Великодніх свят, поминальних днів, Дня Києва комунальним  службам району потрібно провести прибирання балансових територій, а саме: очистити шляхово-транспортну мережу від піскомету, провести згрібання листя на прибудинкових територіях та зелених зонах, провести ремонт асфальтового покриття, заливку тріщин, миття колесо відбійних стрічок, виконати ремонт дитячих та спортивних майданчиків, лав для відпочинку та інше.  

Санітарну очистку інфраструктури та території  району виконують  комунальні служби. Територія житлового сектору утримується в належному санітарно-технічному стані комунальними підприємствами району: «Керуюча компанія по обслуговуванню житлового фонду Оболонського району», ТОВ "Житлобуд – 1", ТОВ "Експлуатаційна компанія", ТОВ "Світ побуту", ТОВ "Сучасний дім", ЖБК, ОСББ, згідно розроблених технологічних карт та по укладеним контрактам з двірниками, з відповідною формою оплати по факту виконаних робіт.

На обслуговуванні  комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району міста Києва» знаходиться 623 житлових  будинків з прилеглими до них прибудинковими територіями.

Під час ускладнення погодних умов при випаданні снігу на прибудинкових територіях ЖЕД-501,503,504,505,507-515 працює 14 одиниць снігоприбиральної техніки по очищенню внутрішньоквартальних проїздів від снігу. Також залучається 7 одиниць ручних снігоприбиральної техніки. Особлива увага приділяється прибиранню снігу та полою на алеях, якими здійснюється масовий рух пішоходів.

Двірниками ЖЕД в кількості 423 чоловік своєчасно проводиться оперативне розчищення від снігу та наледі пішохідних доріжок, тротуарів та при потребі виконується посипання піско-соляною сумішшю. Особлива увага приділяється очищенню асфальтового покриття для під'їзду спецавтомобілів до контейнерів побутових відходів.

З метою попередження травмування мешканців мікрорайонів для очищення покрівель житлових будинків від снігу та бурульок підрозділами підприємства створено бригади для виконання зазначених робіт з робітників центральної ремонтно-будівельної дільниці та зеленого будівництва, при необхідності залучається автомобіль типу «Вишка». Контроль за виконанням зазначених робіт покладено на начальників ЖЕД та майстрів технічних дільниць.

З осінньо-зимовий період 2017-2018 було використано посипковий матеріал: сіль - 205 т та пісок – 200 т.

Підприємством вживаються заходи щодо підтримки прибудинкових територій ЖЕД в належному санітарному стані. З метою покращення ситуації з вивозу великогабаритних відходів працює 14 одиниць прибиральної техніки  підприємства та дробильна машина.

З   метою   створення   необхідного   санітарно–епідеміологічного  стану  та  безпечних умов проживання мешканців, поліпшення екологічної ситуації, укладено договір з підприємством перевізником КП “Київкомунсервіс”  про надання послуг з вивезення побутових відходів.

На прибудинкових територіях ЖЕК 501-515 встановлено 1262 контейнери 1,1 м3 для вивозу твердих побутових відходів та 16 контейнерів «КУБО».

Для покращення якості надання послуг з вивезення побутових відходів продовжуються роботи із  впровадження системи роздільного збирання, на прибудинкових територіях ЖЕД 507-511 КП«Київкомунсервіс» виставлені контейнери 1.1 м3(сітки) для роздільного збору ТПВ в кількості 105 штук.   

Працівниками ЖЕД 501, 503-505, 507-515 проведено перевірку зливоприймачів, при виявленні застоїв води проведено відкачування води гідромоніторами.

На прибудинкових територіях ЖЕД працює дільниця зеленого будівництва підприємства по утриманню зелених насаджень, силами якої постійно проводяться роботи по зняттю сухостійних та аварійних дерев, кронації та очищення від омели. Особлива увага приділяється виявленню сухостійних та аварійних дерев.

Також для підвищення якості надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій працівниками ЖЕД 501, 503, 504, 505, 507-515 продовжуються заходи з комплексного прибирання житлових будинків «Чистий четвер» та приведення прибудинкових територій в належний санітарний стан.

На даний час силами працівників ЖЕД-510 та центрально ремонтно-будівельною дільницею проведено ремонт дитячого майданчику по вул. Прирічній, 33-35. 

Після зимового періоду працівниками ЖЕД проводиться огляд всіх дитячих, спортивних майданчиків, лав для відпочинку, щоб своєчасно провести ремонт об’єктів.

Також під час проведення весняного двомісячника з благоустрою буде завезено грунт для відновлення шару газонів після зими та завезення піску на дитячі майданчики.

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м.Києва» надає приписи орендарям, ЖБК, ОСББ щодо усунення недоліків по благоустрою території.

Прибирання доріг та вулиць району проводиться комунальним підприємством "Шляхово-експлуатаційне управління по утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району" 10 одиницями техніки. На балансі КП ШЕУ району знаходиться 132.3 км вулиць і тротуарів 2млн.536 тис кв.м.

Станом на 20.03.2018 під час виконання робіт по зимовому утриманню вулично-шляхової мережі  для обробки покриття тротуарів було використано 3618 т технічної солі та 1175 т пісчано-соляної суміші.

Для утримання в належному санітарному стані вулиць району в цілодобовому режимі працює черговий майстер, диспетчер та бригада дорожніх робітників кількістю 5 осіб. 

Для прибирання та вивезення сміття з вулиць району, після зимового періоду експлуатації задіяно 17 одиниць спецтехніки, в тому числі:

- підмітально-прибиральна машина Скандія – 1;

- пилосос «Джонстон 650» - 1;

- пилосос  Сіті Кет – 3 од.;

- екскаватор – 2 од.;

- сміттєвоз – 1;

- трактори з причепами – 2;

- автосамоскид МАЗ  – 3 од.;

- фронтальний навантажувач – 1;

- поливо-миючі машини – 6.

Піскозмет з вулиць району буде вивозитись на полігон ТОВ «Рекультивація», село  Горенка.

КП ШЕУ систематично виконує роботи по прибиранню та вивозу ТПВ із зупинок громадського транспорту та після стихійної торгівлі. Найбільшу кількість ТПВ з територій, прилеглих до станцій метрополітену «Мінська», «Героїв Дніпра», вулиць Вишгородської та вул. Івашкевича, підземних пішохідних переходів по вулицям Малиновського, Архипенка, Йорданської.

В 2018 році виділено кошти на ремонт асфальтового покриття вулиць району, заплановано виконати:

-  поточний ремонт – 26000 кв.м;

-  поточний ремонт – 5700 кв.м. вул. Міської.

Всього – 31700 кв.м.

За кошти КК «Київавтодор» до 20.08.2018 заплановано виконати реконструкцію вул. Сім’ї Кульженків (П.Дехтяренка) від вул. Лугової до Великої Окружної дороги. На даний час проводяться підготовчі роботи.

Виконується розробка проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту просп. С.Бандери.

Продовжуються роботи по будівництву Великої Окружної дороги від вул. Рокосовського до вул. Богатирської та транспортної розв’язки в 2-х рівнях на перетині вул. Богатирської та Великої Окружної дороги.

Території парків, скверів та газонів району очищує від сміття Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень району.

Згідно планових показників заходів весняного двомісячника КП УЗН району планується виконання:

п/п

Показники

Од.вим.

План

1.

Озеленення:

 

 

1.1.

Зняття сухостійних дерев

од.

170

 

Кронування дерев

од.

90

1.2.

Посадка дерев

од.

450

1.3.

Посадка кущів

од.

2500

1.4.

Висадження квітів

од.

250 000

1.5.

Очищення зелених зон та схилів від засмічення

га

320

2.

Санітарна очистка:

 

 

2.1.

Ліквідація стихійних звалищ

од.

14

3.

Житлове господарство:

 

 

3.1.

Поточний ремонт: - дитячих майданчиків

од.

6

                              - спортивних майданчиків

од.

2

3.2.

Встановлення нових лав для відпочинку

од.

6

Поточний ремонт лав для відпочинку

од.

24

Заплановано проведення робіт з відновлення зовнішнього вигляду газонів (обробка, вирівнювання ґрунту культиватором, завезення рослинного ґрунту та органічного компостного перегною (220 т), висів насіння газонних трав (500 кг). Основні роботи будуть проведені на таких об'єктах:

- т/розв'язка по вул. Героїв Дніпра,

- проспект Московський,

- проспект Героїв Сталінграду,

В теплично-парниковому господарстві продовжується підготовка до весняно-літнього періоду – вирощується понад 200 тис. розсади квітів для подальшого висадження у район, облаштування вертикального озеленення.

КП УЗН Оболонського району, як і у попередні роки, буде продовжувати проведення робіт з упорядкування територій за допомогою залучення громадськості (одноденні акції «День довкілля», «Зробимо Україну чистою разом!», інші, а також,  масові толоки (суботники).

Головною метою таких залучень є не тільки глобальне прибирання міста від сміття, а також збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище.

У акціях завжди беруть участь трудові колективи підприємств, установ, організацій, учнівська молодь, представники громадських організацій, зірки шоу-бізнесу, волонтери, небайдужі мешканці району.

Основні об’єкти масового впорядкування:

-  територія біля озера «Кирилівське»;

-  територія вздовж вул.Прирічної;

-  територія затоки «Верблюд»- вздовж вул.Північної;

-  вул. Озерної;

-  територія затоки «Собаче гирло» - дорога до Яхт-клубу;

-  територія біля озера «Біле» (озеро «Центральне»);

-  парк «Наталка»;

-  територія біля озера «Йорданське»;      

-  територія вздовж вул.Прирічна.    

У ході проведення суботників КП УЗН буде забезпечено учасників всім необхідним інвентарем, задіяні максимально виробничі потужності підприємства, спецтехніка.

На особливому контролі перебуває ситуація з відновлення благоустрою територій в місцях проведення робіт на інженерних мережах.

Не оминаємо увагою стан дитячих та спортивних майданчиків (оновлення піску, поточний ремонт та заміна елементів).

Протягом останніх років за активної співпраці депутатського корпусу Київради від Оболонського району, керівництва КО «Київзеленбуд» та адміністрації Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації в районі проводяться, і в цьому році теж будуть проводитись, роботи по комплексному благоустрою територій та облаштування нових скверів для забезпечення комфортного відпочинку мешканців району та гостей столиці із використанням зелених насаджень, адаптованих до стресових умов довкілля.  

Відповідно до розпорядження виконавчого органу КМДА від 23.02.2018 №292 «Про затвердження адресного переліку об’єктів з капітального ремонту на 2018 рік» у поточному році будуть проведені роботи щодо капітального ремонту скверу на вул. Зої Гайдай, 10В.

Також, у 2018 році будуть виконуватись роботи з капітального ремонту наступних об’єктів:

- реконструкція парку «Оболонь» в урочищі Наталка по Оболонській Набережній;

- Кап.ремонт західної частини парку культури та відпочинку Пуща-Водиця.

Однак, на сьогодні, залишаються невирішеними наступні проблеми:

- деякі види весняних робіт потребують значних коштів, наприклад закупівля паливо-мастильних матеріалів, запчастин до тракторної техніки та техніки малої механізації, садивного матеріалу, насіння газонних трав та квітів.

- захаращеність зеленої зони автівками, відсутність типового огородження вказаних місць викликає справедливі нарікання та скарги з боку мешканців району.

Проблемні питання:

1. Проблемними питанням є засмічення зеленої зони після заміни реклами на рекламних конструкціях.

2. Утримання  дитячих та спортивних майданчиків.

3. Утримання земель запасів міста на це витрачається дуже багато ресурсів.

4. Території, які надані в постійне користування, але не утримуються власниками в належному санітарному стані, це такі як:

-  земельна ділянка ПАТ "Родовідбанк"; 

- проблемним питанням є прибирання відведеної ділянки під будівництво будинку за адресою, вул. Дехтяренка, 22 (незавершене будівництво).

- територія Пущі Водиці за адресами, вул. Червонофлотська, 1, 3, 7, 9.

5. Паркування автотранспорту на зелених зонах.

6.Відновлення благоустрою, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах.

Станом на 20.03.2018 на території Оболонського району відкрито 258 аварійних контрольних карток.

В Оболонському районі склалася така ситуація у зв’язку із заборгованістю СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» перед КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району».

Разом з тим  проблемним питанням є утримання ТП, які  є на балансі ПАТ "Київенерго", а саме граффіті, плитка в аварійному стані та ін.

Стихійна торгівля біля станцій метрополітену "Оболонь", "Героїв Дніпра", пл. Фрунзе,  пл. Шевченка, на перетині вулиць Вишгородської та Івашкевича, "блошиний ринок" біля зупинки міської  електрички "Зеніт".

Відділ контролю за благоустроєм та збереження природного середовища проводить відповідні заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі та її наслідків.

8. Несанкціоновані навали великогабаритного сміття  біля будинків ЖБК та ОСББ.

 

За інформацією відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.