Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

Столична влада працює над питанням шумо- та віброізоляції громадського транспорту

Київ вивчає новинки європейських компаній у конструкції рейкових колії, які дозволяють зменшити шум та вібрацію під час руху громадського транспорту, зокрема, метро та трамваїв. З цією метою заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк відвідав одну з найбільших у Європі виставок залізничної промисловості TRAKO 2013.

«Як ви знаєте, сьогодні мешканці мегаполісів страждають від надмірного шуму й вібрацій, і одним із джерел цього фактору в столиці є рейковий транспорт – метрополітен та трамвай. Колійне господарство в столиці є технічно застарілим та потребує модернізації й оновлення. Насамперед, це стосується трамвайних колій. Сьогодні в Європі в конструкціях рейкових колій використовують віброізоляційні мати, що створюють бар’єр для передачі вібрації від будови колії через ґрунт до будівель поблизу траси. Ми плануємо вивчити європейський досвід та новітні пропозиції на цьому ринку і за можливості налагодити виробництво таких колій у Києві», – зазначив Михайло Костюк та додав, що модернізація колійного господарства дозволить не лише зменшити рівень шуму, а й виконати інші завдання, які сьогодні стоять перед столичними транспортниками, – збільшення швидкості руху трамваїв та підвищення безпеки.

Також на виставці був представлений сучасний рухомий склад: трамваї, електрички, потяги тощо.

«Цікавою пропозицією, що може використовуватися в міському просторі, є використання розкладних сидінь у вагонах. Таке рішення дозволяє звільнити додатковий простір. До вагону зможе легко заїхати людина на інвалідному візку чи з велосипедом, а також пасажир з дитячим візком. Крім того, у години пік у таких вагонах зможе поміститися більше людей, ніж у вагонах зі звичними сидіннями», – розповів заступник голови КМДА.

TRAKO є найбільшою залізничною виставкою в Польщі та другою за величиною в Європі, і відбувається вона раз на два роки за підтримки низки профільних організацій. Цього року на виставці було представлено близько 400 компаній залізничної галузі з 17 країн. Метою заходу є об’єднання виробників та споживачів техніки рельсових видів транспорту, технологій, транспортних послуг для ефективного розвитку й модернізації залізничної інфраструктури.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку