КМДА Київська міська державна адміністрація


21 лютого 2018

В Оболонському районі відкрили Світлицю Української Гідності

В Оболонському районі відкрили Світлицю Української Гідності

Упродовж 3-х днів в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Героїв, які чотири роки тому віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України, Героїв, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Сьогодні, 21 лютого 2018 року о 16:00 в приміщенні Центральної районної публічної бібліотеки ім. А.Гайдара для дітей (просп. Героїв Сталінграду, 51-Б) відбулось відкриття Світлиці Української Гідності. У заході взяли участь рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники АТО, начальник Департаменту культури Діана Попова, керівництво району на чолі з головою Оболонської РДА Олександром Цибульщаком, мешканці району. 

«Дійсно, швидко плине час, але спогади про події кінця 2013 - початку 2014 ще досить живі: обурення непідписанням Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, мирні акції протесту, жорстокий розгін студентів сколихнули всю країну, розбудили почуття гідності та патріотизму, переконали у необхідності змінювати країну та відстоювати право на краще життя. Але нікому й на думку не спадало, що право на гідне життя в демократичній країні ми будемо виборювати ціною життя кращих синів України. Герої Небесної Сотні, як і Герої війни з окупантом на сході, стали для кожного з нас прикладом сили духу, мужності та патріотизму. Вони гідні того, щоб їхні імена носили вулиці, сквери, школи. Спільно з родинами загиблих, прийнято рішення про відкриття у цій бібліотеці СВІТЛИЦІ УКРАЇНСЬКОЇ ГІДНОСТІ - кімнати-експозиції, присвяченої Героям Небесної Сотні та оболонцям-учасникам АТО, які загинули на сході, як данини пам’яті про героїзм та відданість Україні», - зокрема зазначив у своєму виступі голова району Олександр Леонідович.

Також, зі словами вдячності та підтримки до присутніх звернулися: Інна Олександрівна Плеханова - мама Героя Небесної Сотні, Героя України Олександра Плеханова, Діана Попова - начальник Департаменту культури КМДА, Антоніна Пипко - заступник директора Національного музею Революції Гідності, Вячеслав Марченко - заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. 

«Пам'ять про Володимира Мельнічука, Олександра Плеханова, Андрія Цепуна, Сергія Шаповала, Петра Гаджи, Володимира Кульчицького - Героїв Небесної Сотні, Героїв України, наших земляків – оболонців, які віддали свої життя за мирне небо над Україною, навіки житиме у наших серцях, в серцях патріотів України» - з таким словами ведучий оголосив «хвилину мовчання».

Революція Гідності показала, що український народ є нескореним, а дух - незламним. Сміливість та жертовність Героїв, які загинули під час Революції Гідності, які гинуть сьогодні у зоні АТО просто вражають. Емоції, що пробуджують у нас спогади про події Майдану, Революції Гідності, є цілющими та значущими, вони роблять нас мудрішими та сильнішимиІ допоки ми живі – житиме пам'ять про наших Героїв, нагадуючи кожному з нас, що вони поклали життя аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Після урочистого відкриття, всіх присутніх запросили оглянути експозиції Світлиці Української Гідності.

Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем поринула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Ми ними пишаємося. Ми їх пам'ятаємо. І завжди будемо пам'ятати. 

ФОТОАЛЬБОМ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.