КМДА Київська міська державна адміністрація


13 лютого 2018

Навігатор на 13 лютого: що цікавого в Києві

Вечір літературний:  як українській історії виграти від глобалізації

Книгарня “Є” та видавництво “Абабагаламага” запрошують на лекцію Олександра Палія "Українська Історія: як виграти від глобалізації. Історик та політичний експерт Олександр Палій вважає, що історія може і повинна надихати. Він запропонує свої відповіді на питання: чому луснув європейський «плавильний казан»;  чому люди цураються тих, хто цурається себе, чому дітей цікавлять динозаври? Учасники: Олександр Палій, Іван Малкович.
Коли: о 19.00

Де: книгарня «Є»,  вул. Хрещатик, 46.
Вхід вільний


Вечір в кіно: Кінокласика в Могилянці

Кіноклуб Могилянки запрошує вас на програму показів класики світового кінематографу. Для кіноманів обрали найкращі роботи режисерів із різних куточків земної кулі, які допоможуть осягнути основні тенденції розвитку кіно, звернути увагу на непомітні деталі  та просто насолодитися хорошим кіно.  Сьогодні маєте нагоду переглянути  «Камінний хрест» режисера Леоніда Осики.

Коли: о 19:00

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 27, 1 пов., зала 13

Вхід вільний


Вечір дискусійний: де межа між домаганням та фліртом

Після сексуального скандалу за участі голівудських зірок, початку публічної кампанії #metoo та відкритого листа Катрін Деньов на захист «права на флірт», світ занурився у обговорення прикладів подібної поведінки (позитивних чи негативних). Сьогодні про це говоритимуть у Києві. Під час public talk за участі відомих спікерів - письменниці та правозахісниці Larysa Denysenko та психотерапевта Виктор Гречановский шукатимуть відповіді на багато актуальних та суперечливих запитань. То ж яка межа між  домаганням та фліртом? Обов'язкова реєстрація на подію: https://goo.gl/EAGrgf

Коли: з 19:30 по 21:30

Де: Музей історії Києва, вул  Богдана Хмельницького,  7

Вартість: 300 грн. на місці події


Вечір виставковий: ілюстратрації  Pictoric у ЦУМі

З 14 лютого стіни столичного ЦУМу прикрасять роботи всесвітньовідомого клубу ілюстраторів Pictoric. Роботи експозиції «Декілька історій» розкажуть глядачеві забавні і драматичні історії про кохання, дружбу, життєві перипетії, які трапляються з кожним із нас. Все це – в легкій манері ілюстративного мистецтва. В експозиції будуть представлені ілюстрації та постери, а також інсталяції авторів з України, Польщі, Франції, Німеччини, Японії, Чилі, Ірану, Угорщини. Виставка триватиме до 18 березня.

Коли: презентація  о 19:00

Де: ЦУМ, Хрещатик, 38

Вхід вільний


Вечір з особливим змістом: як вміння слухати може змінити наше життя?

Киян запрошують  на захоплюючий вечір у компанії неймовірних людей.  Харизматичні лектори: Любко Дереш,  Катя Chilly та Павло Вишебаба запрогують  підтримати  соціальний  проект  Світ, я чую тебе. Це проект  реабілітації дітей з порушеннями слуху.  Його мета організувати реабілітаційний табір для діток, яким була проведена кохлеарна імплантація (КІ), щоб допомогти їм адаптуватися до чуючого середовища та почати розмовляти. Крім того, табір дає можливість батькам розвивати і навчати дитину самостійно у домашніх умовах. Всі зібрані кошти на даному заході будуть передані саме на цей проект.  Реєстрація обов'язкова за посиланням нижче: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5xskWTx2onP7G6TVGGUNASHsIc7WsgB3EoMiJq8YFwG2Ogw/viewform
Коли: з 19:00 по 22:00

Де: вул. Олеся Гончара, 65
Вартість: 300 грн


Вечір театральний:  «Імперія ангелів» від  «Візаві»

Київський театр «Візаві» знову покаже жителям і гостям столиці дивовижний фентезі-роман Вербера, що став бестселером. Унікальний перформанс в «Кінопанорамі» буде наповнений глибокою експресією і прекрасною класичною музикою. В основі постановки «Імперія ангелів» сюжет знаменитої книги-бестселера Бернара Вербера. Видання входить в десятку найпопулярніших книг світу.  Виконати складне завдання взялися актори театру «Візаві» на чолі з режисером Євгеном Морозовим. Колективу вже 25 років. Театру притаманні особливий естетичний стиль, оригінальність інтерпретації і наявність високого смаку.

Коли: о 20:00

Де: Кінопанорама

Вартість: 200 - 350 грн.


Вечір у музеї: бієнале Української художньої фотографії

З 13 по 26 лютого 2018 року в залах Київської картинної галереї відбуватиметься  Бієнале Української художньої фотографії. Різноманітні тенденції в сучасному фотомистецтві презентують 14 авторів: Олександр Чапча, Ганна Шайдеманн, Дмитро Муравський, Олексій Єфременко, Андрій Жуков, Юрій Зілінський, Сергій Кадулін, Костянтин Плетеницький, Андрій Котлярчук, Сергій Лавренчук, Сергій Максимов, Євген Новохатський, Юрій Санін, Юрій Шелест.
Коли: о 18.00

Де: Нацiональний музей «Київська картинна галерея», вул .Терещенківська, 9

Вхід  за квитком у музей


Обмеження руху біля станції метро «Шулявська»

13 лютого в зв’язку з ремонтними роботами на естакаді біля станції метро «Шулявська» частково обмежать рух транспорту. Про це повідомили в КК «Київавтодор».

Зокрема, обмеження діятиме:

    з 9:00 до 15:00 – у напрямку вул. Олени Теліги;
    з 15:00 до 20:00 – у напрямку Севастопольської площі.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

 

13 лютого в Києві буде хмарно, без опадів, на дорогах місцями ожеледиця, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура вночі 4-6°, а вдень 1-3° морозу. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

14 та 15 лютого, за прогнозом синоптиків, очікуються хмарна погода, без опадів, лише вдень 15 лютого невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця, вітер східний, 5-10 м/с, температура вночі 5-7° морозу, вдень 1-3° морозу.

16 та 17 лютого в столиці прогнозують невеликий сніг, температуру вночі 2-4° морозу, вдень близько 0°.

 

vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.