Головна  →  Новини  →  13 лютого 2018

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ сьогодні в столиці нижчий за епідпоріг – Валентина Гінзбург

Показник захворюваності за 6 тиждень року є нижчим епідемічного порогу на 15,0%. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Проте, за її словами, якщо порівнювати з попереднім тижнем, спостерігається зростання захворюваності. Так, із гострими респіраторними захворюванням за останні сім днів до лікарів звернулося 7680 дорослих і 18151 дитина.

«Серед школярів рівень захворюваності зріс майже на 19%», – зауважила директор Департаменту охорони здоров’я, коментуючи тимчасове призупинення занять у деяких школах міста.

Вона розповіла, що за 6 тиждень року до закладів охорони здоров’я міста госпіталізовано 288 осіб, із них 189 дітей, та повідомила, що з початку епідемічного сезону вакцинацією проти грипу охоплено понад 27 тисяч осіб, із них понад 6,5 тисячі – діти.

«На ранок 12 лютого у Києві закрито 119 шкіл. Попереднє закриття шкіл сприяло покращенню ситуації – 23 заклади вже повернулися до навчального процесу», – розповіла директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян.

Вона наголосила, що рішення про призупинення навчального процесу приймаються педагогічними колективами шкіл.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку