КМДА Київська міська державна адміністрація


5 лютого 2018

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади.

Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість українців є основною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

Управління з надзвичайних ситуацій

у Оболонському районі ГУ ДСНС України у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.