КМДА Київська міська державна адміністрація


24 січня 2018

У Київраді пропонують удосконалити механізм надання фінансової допомоги громадським організаціям

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили внесення змін до Порядку відбору громадських організацій, діяльність яких має соціальну спрямованість, для надання фінансової підтримки з міського бюджету. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з проектом рішення, відбір громадських організацій передбачатиме реалізацію розроблених ними проектів та здійснюватиметься на конкурсній основі. До участі допускатимуться об’єднання, які мають статус юридичної особи не менше ніж один рік до дати оголошення конкурсного відбору. Організовує та проводить конкурсний відбір Департамент соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА). Крім того діятимуть міська та районні конкурсні комісії.

Пропозиції подаються громадськими організаціями за наступними напрямами: реабілітація та адаптація осіб з вадами слуху та зору; соціальна реабілітація учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій та їхніх сімей; соціальна адаптація дітей-сиріт; проведення роботи, спрямованої на патріотичне виховання молоді, тощо. Не допускаються такі проекти як: придбання нерухомості; створення фінансових фондів; здійснення діяльності релігійного чи політичного характеру.

«Міська влада хоче підійти по-новому до відбору громадських організацій, які отримуватимуть певне фінансування з бюджету столиці. Прийняття відповідного проекту рішення забезпечить більш ефективний та раціональний розподіл видатків для надання фінансової підтримки об’єднанням, діяльність яких має соціальну спрямованість. Більше того, новий Порядок відбору гарантуватиме стовідсоткове виконання зазначених громадськими організаціями проектів», – зауважив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Термін подання конкурсних пропозицій – 30 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору. Стільки ж по часу – термін проведення конкурсного відбору.

Нову редакцію Порядку відбору громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету міста Києва обговорено та підтримано на засіданні Громадської ради при Департаменті соціальної політики КМДА. Документ ще мають розглянути на засіданні КМР.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.