Головна  →  Анонси  →  26 вересня 2013

Виставка «Хроніка передвиборчої агітки. Україна, ХХ сторіччя»

З 27 вересня до 25 жовтня у Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», що на вул. Богдана Хмельницького, 7, працюватиме виставка «Хроніка передвиборчої агітки. Україна, ХХ сторіччя».

Як розповідають організатори, виставка є своєрідним літописом дореволюційних та радянських виборів. Експозиція складається з понад півсотні плакатів із колекції відомого київського колекціонера Геннадія Кіркевича, аудіо- та відеодокументів, листівок, друкованих матеріалів тієї доби, прапорів та вимпелів, світлин.

Під час роботи виставки відбудеться низка лекцій відомого соціального психолога, експерта проекту Олега Покальчука з теми: «Особливості психологічного сприйняття політичного плаката».

«Плакат, особливо політичний плакат – це машина часу, вікно в минуле. Прагнення людей тієї доби стисло висловити найважливіші гасла, думки і прагнення можуть сьогодні викликати усмішку чи нерозуміння. Але візуалізація наших амбіцій через сто років виглядатиме так само. Виставка політичного плакату – добрий привід для самоіронії і розуміння того, що люди по суті не змінюються. Змінюються лише обставини довкола них», – зазначає Олег Покальчук, анонсуючи виставку.

Завершити виставку організатори планують спецпроектом видавництва «Лаурус» (яке окрім видавничої діяльності реалізує культурні проекти). Зокрема, на відвідувачів музею чекатиме Агітперформанс «Маяковський, «Окна Роста». Вірші Маяковського читатиме відомий український поет Олександр Ірванець, а римовані агітки – Антон Літвінов.

Нагадаємо, що триває акредитація представників ЗМІ на презентацію виставки відбудеться 26 вересня о 19:00 в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» на вул. Б. Хмельницького,7. Спеціальними гостями презентації стануть Олег Скрипка та Антін Мухарський.

Акредитуватися можна за телефонами: 063-287-18-80 (Світлана). 063-454-22-15 (Олена).

Перейти до спискуВерсiя для друку