КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2017

Навігатор 21 листопада: що цікавого в Києві

Поді дня: День гідності і свободи

21 листопада у столиці вшанують подвиг учасників Революції Гідності та увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні.   Сьогодні відбудеться чимало офіційних заходів:  меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких, церемоній покладання квітів за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасників АТО. Панахиди та концерти. Для кожного цей день значить щось своє...

 Коли: упродовж дня

Де: на різних локаціях міста


День з особливим змістом: відкриття скверу імені Володимира Мельнічука

Сьогодні на проспекті Героїв Сталінграду, 51 в Оболонському районі відкриють сквер імені Героя Небесної Сотні, Героя України, киянина,  Володимира Мельнічука.  

Коли:  09:30 – 11:00

Де: проспект Героїв Сталінграда, 51


Вечір літературний: «Майдан: усна історія»

У мерії презентують особливу книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область. Збірник підготовлений у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія», який стартував навесні 2014 року. Головна мета проекту – збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності. На основі зібраних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск серії «45 історій Революції Гідності», у 2016 році другий – «Мистецтво на барикадах».

Коли: о 14:00

Де:Колонна зала КМДА

Вхід вільний


Вечір виставковий: ювелірне українське мистецтво

У Музеї історичних коштовностей України відкриється виставка сучасних ювелірів України «Тендітна мить торкає вічність». На виставці буде представлено п'ятдесят ексклюзивних робіт вісімнадцяти сучасних українських ювелірів, що заквітчають музей витонченими коштовними квітами: орхідеями, волошками, дзвіночками, мальвами. Кожен майстер представить власний образ квітів. Експозиція об’єднує ювелірів різного віку та стилю, наприклад, юну Олену Ястреб, відому своїм мінімалізмом у роботах, та 89-річного Айдера Асанова з Бахчисарая, чиї квіти створені з використанням скані...

Коли: о 17:00

Де: Музей історичних коштовностей України, вул. Лаврська, 9, корпус 12. Вхід до Лаври – через головну браму.

Вхід на відкриття виставки БЕЗКОШТОВНИЙ за попередньої реєстрації за формою https://goo.gl/av68Pz.

В інші дні огляд виставки за вхідним квитком до музею.


Вечір театральний: «Різня» у Молодому

Прем'єра цього сезону на яку уже проблематично купити квитки...  На одній сцені Римма Зюбіна, Ірма Вітовська, Анатолій Сомик та  Олександр Ромашко... Що може стати останньою краплею для чотирьох чемних батьків та вивести їх із себе? Чи все-таки вдасться залагодити цю масштабну різню більш-менш цивілізовано? Зможуть дорослі обійтися без жертв і ще одних вибитих зубів? Про це та інше в ексцентричній комедії за п’єсою «Божество різанини»  відомої французької письменниці Ясміни Рези, яку ставили в Лондоні, Німеччині, на американському Бродвеї, а Роман Поланськи відзняв кінофільм.

Коли: о 19:00

Де:Молодий театр

Вартість:  100 - 300 грн.


Вечір музичний: «O FORTUNA!» запрошує

У  Національній музичній академії України пройде Гран-концерт талановитого молодого баритона Андрія Бондаренка «O FORTUNA!».  Він був солістом філармонії і виступав в багатьох оперних і концертних залах світу, як Кельнський оперний театр, Маріїнський театр, Муніципальний театр Сан-Паулу, Литовська національна опера, Карнегі-хол і ін На сцені глядачі побачать й інших яскравих вокалістів: англійку Сара-Джейн Брендон (сопрано), в репертуарі якої особливо виділяють партію Графині в «Весіллі Фігаро», соліста Національної опери України Андрія Гонюкова (бас) і молоду українську співачку Юлію Засімову (сопрано). Концерт відбудеться за участю камерного хору "Хрещатик" і оркестру "Kyiv Fantastiс Orchestra". До програми увійшли кращі оперні номери і класичні композиції.

Коли: 21 листопада о 19.00
Де: Оперна студія НМАУ ім. П.Чайковського, вул. Городецького 1-3/11
Вартість: 99-399 грн.


Вечір дискусійний:  Наш формат і «Поштовх»


Сьогодні відбудеться друга зустріч  читацького клубу «Нашого формату».  Темою для обговорення ми обрали книжку цьогорічного лауреата Нобелівської премії з економіки Річарда Талера та професора юридичного факультету Гарварду Каса Санстейна - «Поштовх. Як допомогти людям зробити правильний вибір». Обговорювати з вами поштовхи, їх впровадження у реальне життя, та внесок Талера у поведінкову економіку буде журналіст, головний редактор "Радіо Ера FM" Валерій Калниш та викладач курсу "Поведінкова економіка" у Kyiv School of Economics Volodymyr Vakhitov.
Коли: о 19:00

Де: провул. А.Горської, 5.

Зареєструватись на зустріч потрібно за наступним лінком → https://goo.gl/rE3nSW


Перекриття дня: заборонений рух Володимирським проїздом

21 листопада у рамках проведення заходів до Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодоморів буде заборонено рух усіх видів транспортних засобів із 7:00 до 14:00 на Володимирському проїзді в Києві. У зв’язку з цим буде внесено відповідні зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування. Також у місцях проведення заходів заборонять зупинку та стоянку транспортних засобів.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

21 листопада у Києві вночі без опадів, вдень місцями невеликий мокрий сніг.

Температура вночі 0-2° морозу, вдень 1-3° тепла.

 Не забуваємо про шапки і капелюшки!

 

vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.