Головна  →  Анонси  →  26 вересня 2013

43-й Київський МКФ «Молодість»

За підтримки Київської міської державної адміністрації 19 жовтня 2013 року старує 43-ій Київський МКФ «Молодість». Триватиме фестиваль до 27 жовтня 2013 року. Уже традиційно фестивальним центром організатори визначили кінотеатр «Київ». Інші фестивальні локації – кінотеатри «Жовтень» і «Кінопанорама», а також культурно-освітній центр «Майстер Клас».

Церемонія відкриття 43-го МКФ «Молодість» відбудеться 19 жовтня у палаці «Україна». Фестиваль відкриється ігровим фільмом Анджея Вайди «Валенса. Людина надії». Нова біографічна стрічка знаного польського режисера розповідає про колишнього президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Лєха Валенсу. За словами Вайди, біографія польського борця за права людини – один із найскладніших матеріалів у його кар’єрі. Фільм являє собою хроніку подій у Гданську, де поєднуються елементи ігрового та документального кіно.

У якості спеціального гостя на фестиваль приїде австрійський режисер, сценарист та продюсер Ульріх Зайдль. На «Молодості» покажуть першу в світі повну ретроспективу «Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива», а також фотовиставку «Любов. Віра. Надія», присвячену трилогії «Рай». Саме в Україні вперше покажуть повну добірку фільмів австрійського режисера. Поміж інших стрічок, київські глядачі побачать і гучну кінотрилогію «Рай». Їй буде присвячена унікальна виставка Зайдля: 42 оригінальні фотороботи, що кристалізують погляди режисера на сучасний світ.

Окрім ретроспективи фільмів Ульріха Зайдля, ретроспективна складова фестивалю також представлена програмою «Сторіччя», присвяченою 100-літтю з дня народження Стенлі Крамера, Вів’єн Лі, Марікки Рьокк, Ірвіна Шоу, Рене Клемана та інших.

Закриватимефестиваль 26 жовтня нова стрічка знаного ізраїльського режисера Арі Фольмана «Конгрес» (екранізація роману «Футурологічний конгрес» Станіслава Лема).

Головну роль у фільмі виконала Робін Райт. У фільмі також зіграли Пол Джаматті та Джон Хемм. «Когрес» відкривав програму Двотижневик режисерів на Каннському МКФ-2013.

Перейти до спискуВерсiя для друку