КМДА Київська міська державна адміністрація


4 вересня 2013

"Підвищення якості надання соціальних послуг дітям з інвалідністю - наше головне завдання"

"Підвищення якості надання соціальних послуг дітям з інвалідністю - наше головне завдання"

На виконання доручення Міністерства соціальної політики України від 30.05.2013 № 1875/0/205-13/57 щодо виконання Постанови міжвідомчої наради з питань додержання прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку 22.08.2013 на базі Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Оболонського району за адресою: вул. Лайоша Гавро, 7-Г, за ініціативи Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена міжвідомча нарада за участю представників структурних підрозділів та громадських організацій Оболонського району.

Метою наради було узгодження дій з надання всіх видів соціальних послуг сім’ям, де є діти з інвалідністю, та особам з інвалідністю, віком від 18 до 35 років.

У міжвідомчій нараді взяли участь: Блохов Сергій Володимирович - заступник голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, представники Прокуратури Оболонського району, Управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА, Управління освіти Оболонського району, Управління охорони здоров’я Оболонського району, Управління житлово-комунального господарства Оболонського району, Центру зайнятості Оболонського району, громадських організацій, а також представник Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Основні питання, на яких було наголошено: порядок оформлення індивідуальної програми реабілітації інваліда та санаторно-курортного лікування дітей; впровадження інклюзивної освіти дітей в Оболонському районі; забезпечення людей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення, реабілітаційними послугами; облаштування спеціалізованими засобами та пристосуваннями житлових приміщень, в яких проживають діти та молодь з інвалідністю, під’їздів будинків та прилеглих територій; працевлаштування молоді з інвалідністю.

Також учасників наради було поінформовано, що на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо покращення якості надання соціальних послуг населенню до штату Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено 63 посади фахівців з соціальної роботи. Збільшення кількості фахівців надало можливість охопити соціальними послугами значно більше сімей, де є діти з інвалідністю.

У підсумку був напрацьований механізм взаємодії між державними структурами Оболонського району, які надають соціальні послуги сім’ям, де є діти з інвалідністю, та особам з інвалідністю, віком від 18 до 35 років.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.