Відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987/2004 «Про День Державного Прапора України», Указу Президента України від 15 серпня 2017 року № 132/2017 «Про відзначення 26-ї річниці незалежності України», розпорядження виконавчого органу  Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 11 серпня 2017 року № 961 «Про відзначення у місті Києві Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України» та з метою зміцнення громадянської злагоди, утвердження у громадян почуття національної свідомості і патріотизму з 21 по 25 серпня 2017 року проведено єдиний для всіх структурних підрозділів Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації День інформування населення, трудових колективів підприємств, установ та організацій з нагоди Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України.

День Незалежності України — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді.

З моменту Акта проголошення незалежності України пройшло більше чверті століття, в нашій країні відбулося багато радісних і сумних подій, ми створили і продовжуємо створювати нову історію молодої європейської країни.

Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. У постанові Про День проголошення незалежності України було написано таке:

"З огляду на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України".

Однак пізніше цю дату перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Остаточно День незалежності України був підтверджений на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. З цього дня історія України змінилася назавжди.

Версiя для друку